De Mol S11E03: De Chinese Muur is er niks tegen

De enige gelijkenis tussen Toos en de Chinese Muur is dat ze beide niet zichtbaar zijn vanuit de ruimte – in tegenstelling tot wat vele mensen denken, en dan heb ik het niet zozeer over opdondertje Toos, maar wel over de Chinese Muur.

Toch vergelijkt Lancelot Toos maar wat graag met de Chinese Muur, die 21.000 kilometer lange stenen wal die zonder moeite Mongoolse ruitervolkeren tegenhoudt. Voor de slechte verstaander: ik had het bij die bepaling alwéér over de Chinese Muur en niet over Toos. Toos struikelt al als er één ruiter met een lasso achter hem aan zit, laat staan een heel volk. Ik ben er zelfs vrij zeker van dat wanneer iemand aanbelt bij Toos thuis (of zoals Lancelot zou zeggen: ‘bij Toos tois’) en die vervolgens schalks ‘Volk!’ zou roepen in de deuropening, Toos met een serieus ei in zijn broek zou zitten. Geheel toevallig zit Toos deze aflevering ook letterlijk met eieren in zijn broek, maar da’s voor straks.

Maar dus, net zoals de Chinese Muur is Toos koppig. Of dat beweert Lancelot toch. Er zit wel íets van waarheid in natuurlijk. Ik heb de Chinese Muur nog nooit van gedacht weten veranderen.

In de rodeoproef waarmee de aflevering aanvat, hebben de kandidaten de pech dat de cowboy zijn slimme paard Skeeter van stal heeft gehaald en niet zijn licht mentaal gehandicapte paard Jolly Jumping. Het paard van Witse wordt uiteindelijk niet gevonden, mogelijk omdat er in die hele reeks geen paard voorkomt, of het moest Wouter Hendrickx zijn.

Rest nog Tornado om te linken aan het juiste baasje of paard. Ruben heeft de letters ZOROR ter beschikking. Even lijkt hij te twijfelen of het hier Orzo betreft, een paard al dan niet bekend uit spaghettiwesterns, maar na wat geknars van de raderen in zijn hoofd komt ook hij uit bij Zorro, de gemaskerde held.

Als gemaskerde helden gaat het voor Lieselot en Leïla vervolgens richting eierproef. Ze moeten elkaar gidsen naar eieren op een onstabiele stok en het duurt maar even of ook Lieselot is wel zeker dat ze niet allebei tegelijk de blinddoek moeten opzetten.

Uiteindelijk worden in de verschillende deelproeven heel wat eieren verzameld, die helaas vaak sneller komen te vervallen dan avocado’s, hetzij omdat iemand het rode ei van een andere kandidaat uit diens zakken slaat, hetzij omdat ze hun rode ei al lang kwijt zijn, hetzij omdat ze hun knie plooien, hetzij omdat ze hun elleboog plooien, hetzij omdat de jeep te snel rijdt, hetzij omdat de jeep te traag rijdt, hetzij omdat Thomas in al zijn opgewondenheid door het mogen aanraken van Leïla’s borsten prompt een ei laat vallen bij de officiële eiertelling. En voor je het weet ligt de grond dan bezaaid met eiwitkwakjes. Ei zo na wordt er ook geld verdiend. De groepspot zakt na de proef slechts met enkele honderden euro’s, wat als een voorzichtig succesje mag worden bestempeld.

En dan mogen de kandidaten nog blij zijn dat het moment waarop Lieselot in ware ‘Het ei-land’-stijl over een putje in de weg dokkert, geen schade meer kan aanrichten aan eieren rood of wit.

De grootste verrassing van de aflevering is nog dat Conny Constance blijkt te heten, de kleinste dat ons Constance haar koffers mag pakken. Wie van leeftijd is, heeft het wel vaker lastig in De Mol. Blijven nog over: de crème de la crème van het neusje van de zalm: enkele kandidaten die niet te verstaan zijn en enkelen die niet kunnen denken. Dat belooft! Mol Comfort zal eens in haar vuistje lachen.

And remember, every comment is just a tiny poem, waiting to grace the pages of the internet.